avAnt Provinciaal Onderwijs brengt een ode aan de Mode

Door Luk Lemmens op 1 juni 2023

Kom op donderdag 1 of vrijdag 2 juni kijken naar de modeshow van avAnt Provinciaal Onderwijs.

Zowel deze avond als vrijdagavond 2 juni kan je gaan kijken naar de modeshow van avAnt Provinciaal Onderwijs in zaal De Volkslust in Merksem. De show is een jaarlijkse traditie van de school waarop de leerlingen van de modeopleidingen hun collecties laten zien.  Dit jaar is het thema ‘Ode aan de Mode’, extravagantie verzekerd dus. Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar aan de kassa.

avAnt Provinciaal Onderwijs telt zo’n 1513 leerlingen verdeeld over drie campussen, waarvan twee in de stad en één in Deurne aan het Rivierenhof. De school biedt een uiteenlopende waaier aan richtingen in het secundair onderwijs aan. Het aanbod is gericht op de arbeidsmarkt van de stad in de domeinen veiligheid, wetenschappen, ondernemen, gezondheid en dus ook mode. Want, Antwerpen staat al lang bekend als een iconische modestad.

Op donderdag en vrijdagavond laten elf klassen zien dat ook zij hun plekje in die modestad verdienen. In een twee uur durende show worden hun creaties getoond, met bijhorende muziek en dans. Zowel leerlingen van de eerste, tweede als derde graad paraderen vanaf vanavond in hun eigen stukken.

Een heel schooljaar lang werkten ze intensief aan kledingstukken en outfits met als thema ‘Ode aan de Mode’, en elke klas vertrok daarbij vanuit een andere invalshoek. De show wordt een eerbetoon aan toonaangevende ontwerpers en iconische modestukken, en zeker ook de Belgische mode wordt gevierd. Angel Madhvani van het zesde jaar Creatie en Mode vertelt enthousiast over zijn ontwerpproces. “Het ging met ups en downs, maar ik heb veel geleerd”, zegt hij. “ Onze inspiratiebron was het werk van Walter Van Beirendonck en ik ben verder gegaan met het thema ‘coming out’. Dat was een heel persoonlijke keuze, want ik heb mijn eigen gevoel echt omgezet in een kledingstuk. Omdat ik dicht bij mezelf bleef, twijfelde ik wel eens over mijn ontwerp en soms liep er ook iets mis. Maar onze leerkracht heeft ons heel goed geleerd om zelf naar oplossingen te zoeken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is