Jinte, Lucas, Andrea en Daeymen verdedigen PIVA in Estland

Door Luk Lemmens op 28 oktober 2021

Van 1 tot 6 november vindt in Tallinn de 34ste editie van AEHT plaats, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Jaarlijks zijn o.a. Oostenrijk, Portugal, Italië, Kroatië, Spanje en Nederland van de partij op deze competitie waaraan laatstejaars studenten deelnemen, gecoacht door hun leerkrachten. De provinciale school PIVA selecteerde vier van haar leerlingen voor deze internationale wedstrijd. Jinte Declerck zit in het 6de middelbaar. Lucas Laceur Belon, Andrea Traore en Daeymen Seghers-De Mey volgen een 7de specialisatiejaar.

AEHT is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen. AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden - nationaal en internationaal. PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten.

In totaal nemen op deze zesdaagse 388 deelnemers het tegen elkaar op in 10 verschillende wedstrijden. De extra moeilijkheid is dat de leerlingen door loting gekoppeld worden aan deelnemers van andere landen. Teams worden beoordeeld op professionaliteit, werkvaardigheden, sociale vaardigheden en teamwork.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is