Leerlingen leren inpakken met Sinterklaascadeautjes voor kansarme kinderen. Drie organisaties en avAnt Provinciaal Onderwijs helpen de Sint aan ingepakte cadeautjes voor kansarme kleuters.

Door Luk Lemmens op 3 december 2021

Twee klassen van avAnt Provinciaal Onderwijs helpen Sinterklaas met cadeautjes inpakken voor kansarme kinderen. Ze werken daarvoor samen met drie Antwerpse organisaties: Zenith vzw, Soroptimist International en Betonne Jeugd. Vanmiddag werden de cadeautjes opgehaald zodat de Sint ze binnenkort kan uitdelen.

De leerlingen van het derde jaar Organisatie en Logistiek en het vierde jaar Kantoor zorgen mee voor een leuke Sinterklaas voor kansarme kleuters tot drie jaar. Dat doen ze door de cadeautjes in te pakken met vrolijk inpakpapier. De actie kadert in een les waarbij de leerlingen oefenen in het inpakken van producten. Oorspronkelijk wilde leerkracht verkoop Inge Huegens de kerstgeschenken van haar collega’s laten inpakken. De oproep om cadeautjes in te leveren kwam toevallig ook ter ore van vrouwenorganisatie Soroptimist International die meteen contact opnam met de school.

De sinterklaascadeautjes zijn een donatie van Zenith vzw, die hulp verleent aan behoeftigen in Antwerpen. Ze worden door Soroptimist International aan Betonne Jeugd geschonken, een Antwerpse jeugdwerking. Die laatste zet zich momenteel in voor alleenstaande behoeftige ouders van kinderen tot drie jaar. Want, ook zij hebben recht op cadeautjes van de Sint. Voor het feestelijke verrassingseffect zijn er de leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs die alle sinterklaascadeautjes inpakken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is