PIVA scoort in Estland

Door Luk Lemmens op 8 november 2021

Jinte Declerck  en Daeymen Seghers-De Mey halen brons op AEHT-wedstrijd.

Afgelopen week vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Op 3 en 4 november hebben vier leerlingen van PIVA het beste van zichzelf gegeven tijdens de competities in Teko Tallinn School of Service én met succes. De leerlingen moesten tijdens de wedstrijden samenwerken met teamgenoten uit een ander land en dat zorgde voor een extra uitdaging die ze met verve aangingen. Onze leerlingen leverden knappe prestaties: Jinte Declerck haalt brons met haar team in de Tourist Destination Competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service Competition.

AEHT is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 Europese hotel- en toerismescholen uit meer dan 40 landen. AEHT is tevens een platform voor meetings en wedstrijden - nationaal en internationaal. PIVA neemt van bij de start in 1988 jaarlijks deel aan de nationale en internationale wedstrijd AEHT voor studenten. 

Algemeen directeur Toon Veelaert, aanwezig voor de prijsuitreiking in Seaplain Harbour museum in Tallinn is tevreden met de mooie resultaten van onze leerlingen: “Ik ben enorm trots op de prestaties van onze PIVA-leerlingen en de leerkrachten die hen de voorbije jaren hebben opgeleid. De mooie resultaten zijn een bevestiging van al het harde werk dat werd geleverd door de collega’s en zal ons stimuleren om in de toekomst op dit elan verder te gaan. Daarnaast is deze internationale wedstrijd een ervaring die de leerlingen zullen meedragen in hun verdere schoolloopbaan en toekomstige carrière.”

Gedeputeerde Luk Lemmens is eveneens verheugd met de resultaten: “De toeristische sector en de horeca zijn sectoren die zich steeds opnieuw moeten uitvinden en dat vraagt heel wat inventiviteit en durf. Met het deelnemen aan internationale wedstrijden legt onze provinciale school PIVA de lat hoog en dat zorgt overduidelijk voor gedreven en ambitieuze leerlingen. Ik ben onder de indruk van hun prestaties: niet alleen omdat ze een grote vakkundigheid aan de dag hebben gelegd, maar ook omdat ze ondanks hun jonge leeftijd knap met de prestatiedruk zijn omgegaan. Dat laatste is zeker ook toe te schrijven aan onze leerkrachten, die niet enkel vaardigheden maar ook werkattitude op een stimulerende manier overbrengen naar hun pupillen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is