7 leerlingen van PIVA naar internationale wedstrijd voor hotelscholen in Italië

Door Luk Lemmens op 13 oktober 2022

Leerlingen hotel, bakkerij en toerisme verleggen hun grenzen tijdens AEHT in Senigallia.


PIVA moedigt leerlingen aan om hun grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Niet minder dan 7 leerlingen van PIVA gaan de uitdaging aan in Senigallia in Italië waar ze zullen deelnemen aan de 35ste editie van AEHT, de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen. Van 17 tot 22 oktober kunnen de leerlingen hun passie voor bakkerij, horeca en toerisme delen en meten met andere internationale studenten uit meer dan 40 landen.

Vier van de zeven leerlingen namen vorig schooljaar in april ook deel aan AEHT Cornet Trophy, de nationale AEHT-wedstrijd in Hasselt. Later dit schooljaar, op 2 en 3 maart 2023, is PIVA de gastschool voor de 11de editie van de nationale culinaire wedstrijd. Voor AEHT Italië stelt PIVA zich dit jaar kandidaat in 3 bijkomende competities: Decathlon, Cocktail en Front-Office.

Na een interne wedstrijd waarbij niet enkel praktijk maar ook sociale vaardigheden en kennis van Engels doorslaggevend waren, selecteerde de school 7 kandidaten. Zij nemen deel aan 7 van de 11 competities in Senigallia. PIVA zet al jaren in op kwalitatieve internationaliseringsprojecten en ontving om die reden een accreditatie van Erasmus. Dankzij die erkenning worden de kosten voor de deelname volledig gedekt door Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, opleiding jeugd en sport in Europa.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is