avAnt opent vernieuwde campus Rivierenhof

Door Luk Lemmens op 5 november 2020

Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw. De architecten van aaa - architectuuratelier ambiorix kwamen op de proppen met een vernieuwend en duurzaam ontwerp dat niet alleen perfect geïntegreerd is  in het park Rivierenhof, maar met een dakterras zelfs een versterking van het landschap is. Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.

De school avAnt Provinciaal Onderwijs (voorheen Provinciaal Instituut Sint-Godelieve) onderging een metamorfose. Het historische gebouw van architect Pol Berger werd gerenoveerd. De latere bijgebouwen zijn echter verdwenen om de continuïteit van het park te herstellen. Hierbij speelden de zichtrelaties tussen Deurne en het park enerzijds en tussen het historisch schoolgebouw en de rozentuin anderzijds een grote rol.De blikvanger is ongetwijfeld de hypermoderne nieuwe vleugel dat als het ware met het dakterras een verlenging van het park wordt. Daaronder bevinden zich vaklokalen voor de studierichtingen Mode en Publiciteit. “Met de nieuwbouw spelen we in op het toenemend leerlingenaantal van avAnt en zetten we ook ten volle in op een modern onderwijs met goed uitgeruste en uitnodigende vaklokalen. We zijn er ook trots op dat het ontwerp deze ambitie ook architecturaal uitstraalt en daarbij nu al op ruime belangstelling kan rekenen. De nieuwbouw wordt aldus het uithangbord van avAnt: vandaar dat het ook het nieuwe adres ervan zal zijn”, geeft gedeputeerde Luk Lemmens aan, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs.Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw. De architecten van aaa - architectuuratelier ambiorix kwamen op de proppen met een vernieuwend en duurzaam ontwerp dat niet alleen perfect geïntegreerd is  in het park Rivierenhof, maar met een dakterras zelfs een versterking van het landschap is. Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is