De jobbeurs in PITO Stabroek was weken geleden al volzet. De interesse van bedrijven en organisaties uit de omgeving is dan ook groot. Niet minder dan 66 potentiele werkgevers tekenden present en namen uitgebreid de tijd om de leerlingen te informeren. Pedagogisch directeur Raf Van Bergen is blij met de opkomst: “Door corona hebben we de beurs twee keer moeten overslaan dus we zijn heel tevreden dat we de bedrijven vandaag weer mogen ontvangen. De meeste standhouders kennen we goed omdat ze bijvoorbeeld stageplaatsen aanbieden aan onze leerlingen of in een jury hebben gezeteld voor een geïntegreerde proef. De beurs is een ideale gelegenheid om onze contacten met de bedrijfswereld te onderhouden.”

De bezoekers van de jobbeurs kregen een waaier aan stage- en  jobaanbiedingen uit verschillende sectoren aangeboden: tuinbouwbedrijven, groenbedrijven, bedrijven uit de haven en de chemie, de NMBS maar ook de gemeentebesturen van Stabroek en Brasschaat en de stad Antwerpen waren aanwezig.

Samenwerken loont voor onderwijs én bedrijfswereld

Door de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven blijft PITO Stabroek goed op de hoogte van wat er leeft binnen de bedrijven. “Met de steun van de provincie Antwerpen investeert de school voortdurend in moderne infrastructuur en leermiddelen. Daardoor kunnen ze de leerlingen de laatste technieken bijbrengen die rechtstreeks aansluiten bij wat er momenteel gebruikt wordt op de arbeidsmarkt”, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs. Recent nog kocht PITO een kraansimulator aan in overleg met Aertssen Kranen. Het bedrijf heeft vandaag wel 100 vacatures en kan de technisch geschoolde vakmensen van PITO dan ook goed gebruiken.

Ook met chemiereus BASF onderhoudt PITO al jaren goede relaties. Samen met sectororganisatie SIRA steunde het bedrijf de aankoop van een chemische destillatietoren voor de opleiding Chemische Procestechnieken. BASF stapte begin dit schooljaar ook in een proefproject waarbij een werknemer enkele uren per week les geeft aan leerlingen van het middelbaar onderwijs.