Vorige maand deed de beweging Makers Against Corona een oproep naar burgers, bedrijven en non-profits om donaties te doen of te helpen bij de productie van het ontwerp voor een plastic (pet) gezichtsscherm dat met lasercutters kan worden gemaakt.

Enkele leerkrachten van PTS Boom namen het initiatief om zich te registreren op de website www.MakersAgainstCorona.org en ontvingen het ontwerp en de specifieke vereisten van de gezichtsschermen.
  

Op donderdag 9 april ging een team leerkrachten aan de slag in het STEM-lokaal met de lasercutter. Bedreven STEM-leerkrachten deelden hun vaardigheden met andere leerkrachten uit de school om zo aan de slag te kunnen met de lasersnijder. Uiteraard gebeurde dit met de nodige afspraken om de geldende veiligheidsmaatregelen steeds te blijven respecteren.


“Het provinciaal onderwijs staat voor sterk en kwalitatief technisch en beroepsonderwijs. Daarom investeren we in degelijke machines zodat onze leerlingen optimale leerkansen krijgen. Het geeft echter zowel onze leerkrachten als bestuur extra voldoening wanneer deze nu ook voor het algemeen welzijn gebruikt kunnen worden”, geeft gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens aan. “En vooral blijkt nu nog eens dat we kunnen rekenen op gemotiveerde leerkrachten die hun kennis en kunde ook buiten de lesopdracht inzetten, waarvoor dank!”

De eerste 28 maskers werden gemaakt en verdeeld naar particuliere verpleegkundige, tandartsen, dokters en een vzw die werkt met personen met een handicap. Zowel deze week als volgende week zijn de leerkrachten nog aan de slag met de lasersnijder uit de eerste graad en eventueel ook met de lasersnijder van de derde graad.

Wil je deze actie ondersteunen?  Dan kan je dat doen via donatie op de website van Makers Against Corona. Mensen en bedrijven die gezichtsschermen willen bestellen, dan kan dat ook via dezelfde website. Het is niet de bedoeling dat er rechtstreeks wordt besteld bij PTS Boom, maar alles in centraal beheer van de Makers Against Corona.