“De provinciale Fietsbarometer houdt rekening met parameters zoals breedte, tussenbreedte en trilcomfort om de fietspaden een score te geven. Dan zien we dat de fietspaden in Brecht, Hoogstraten en Rijkevorsel het beste scoren, met een 7,1/10 ”, aldus Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit.

Deze cijfers houden geen rekening met fietsen in gemengd verkeer. De meeste gemeenten scoren in gemengd verkeer namelijk lager dan 5/10. De hoogste score voor fietsen in gemengd verkeer is voor de gemeente Borsbeek met 7,1/10. “Nemen we de cijfers voor de fietspaden en gemengd verkeer samen op het BFF dan scoort de gemeente Brecht voor beide parameters het beste. Zij krijgen namelijk 7,1/10 voor de fietspaden en 5,9/10 voor het gemengd verkeer”, vult gedeputeerde Luk Lemmens aan. 

Online Fietsbarometer

Al de gegevens van de provinciale Fietsbarometer vind je ook online terug. De gegevens zijn toegankelijk voor gemeente- of stadsbesturen maar ook iedere inwoner kan de informatie raadplegen via de website van de provincie Antwerpen.