Officiële opening

De pluktuin gaat dit seizoen van start vanaf vrijdag 21 juni. Iedereen is welkom om zelf de eerste vruchten te plukken. Dit is een unieke kans om te genieten van vers fruit, direct van de struik, en om samen met familie en vrienden een heerlijke zomerse dag door te brengen. Een prachtig voorbeeld van korte keten-landbouw

Nieuwe vergunning biedt ademruimte voor pluktuin

De pluktuin, die al jarenlang een geliefde bestemming is voor inwoners en bezoekers uit de regio, heeft recent een nieuwe vergunning gekregen van de provincie Antwerpen. Deze vergunning stelt de derde generatie van de familie Kerrebrouck in staat om de landbouw langer dicht bij de mensen te brengen. De vergunning loopt tot eind 2030.

Lokaal ondernemerschap ondersteunen

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor omgevingsvergunningen en -beroepen is verheugd dat deze pluktuin de komende jaren verder kan uitgebaat worden. “Als provinciebestuur gaan we op zoek naar oplossingen en willen we projecten als deze, die ook een maatschappelijke rol spelen, ondersteunen.”

Burgemeester Koen Metsu treedt dat volledig bij: “Pluk je fruit is een prachtig project in Edegem. Korte keten-landbouw vlak aan ons centrum en kasteel Hof ter Linden. Blij dat we er samen met de provincie voor gezorgd hebben dat de pluktuin hier kan blijven.”