PTS Mechelen opent STEM-gebouw van 4 miljoen euro

Door Luk Lemmens op 4 juni 2021

Sheddaken van de nieuwe STEM-klassen geven identiteit aan opleiding Technologische Wetenschappen en Elektriciteit in PTS Mechelen

Hoewel PTS Mechelen bij vele Mechelaars nog steeds gekend is als “de tuinbouwschool” dekt deze term de lading al lang niet meer. PTS Mechelen mag zich met recht en reden een STEM-school noemen met een studieaanbod gebaseerd op drie pijlers: tuinbouw, techniek en wetenschappen. 
In 2013 werd er gestart met de opmaak van een masterplan om deze drie pijlers hun eigen identiteit en vorm te geven. Met de realisatie van een nieuw gebouw met STEM-klassen voor de opleidingen technologische wetenschappen en elektriciteit is de eerste fase van dit masterplan een feit.

“PTS Mechelen en onze andere provinciale scholen spelen met hun opleidingsaanbod in op de toenemende vraag naar STEM-profielen op de arbeidsmarkt. Met goed onderwijs stomen ze de leerlingen klaar voor de arbeidsmarkt of om verder te studeren. Daarnaast volgen we innovatieve ontwikkelingen binnen de studiedomeinen op de voet. Daarom heeft het schoolbestuur ervoor gekozen om te investeren in STEM-klassen die zowel een performante kennisoverdracht als praktijk mogelijk maken. Deze zullen trouwens voor diverse wetenschappelijke studierichtingen van nut zijn”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe, bevoegd voor Onderwijs. “De provincie Antwerpen heeft € 4.240.000 in dit bijzondere schoolgebouw geïnvesteerd.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is